Nocturns i diamants (Segell Microscopi, 2020)

Coneguda per ser una violinista versàtil amb un ampli ventall de sonoritats i  influències, Coloma Bertran ens presenta per primera vegada les seves pròpies composicions, on es redescobreix com a creadora i es transforma per presentar un concert on trenca amb les fronteres de la seva trajectòria i incorpora la seva passió per la música moderna, la improvisació i l’experimentació amb looper i efectes.

Formats: 

 

* En solitari: composicions i improvisacions per violí sol. 

* Violí + veu convidada: alterna poemes de Víctor Sunyol i Jaume Coll musicats per veu i violí amb composicions i improvisacions per violí sol.

NOCTURNS I DIAMANTS
Coloma Bertran & Quim Abramo Duo

Jazz i composició pròpia

La tradició del violí i la guitarra en el Jazz, neix amb formacions com el duo de Joe Venuti i Eddie Lang (1925 – 1933) i el Quintette du Hot Club de France amb Django Reinhardt i Stéphane Grappelli (1934 – 1939; 1946 – 1948).


Coloma Bertran i Quim Abramo Duo beu de la saba d’aquestes arrels i busca la seva pròpia sonoritat amb un so personal i amplificat i amb la improvisació, aprofitant la llibertat del format de duo i l’alquímia que es produeix entre les sonoritats dels dos instruments de corda i la comunicació i complicitat entre els dos components.

  • Facebook
Duetu - Coloma Bertran i Marc del Pino

Ball folk i composició pròpia

Duetu neix l'any 2007 quan Marc del Pino i Coloma Bertran coincideixen a l'Esmuc; des d'aleshores han treballat conjuntament tant en l'àmbit interpretatiu com pedagògic. Han estat deu anys d'aprenentatge mútu i de creixement musical i personal.

 

L'essència musical i estilística de les seves composicions parteix de la música tradicional catalana i europea i en els últims anys s'ha complementat amb les sonoritats del swing i les músiques improvisades d'arrel, després que els dos integrants s'hi hagin endinsat decididament.

 

Aquesta miscel·lània estilística i el bagatge dels dos músics ha culminat en una sonoritat personal caracteritzada per un joc constant d'harmonies i contracants melòdics.

Duetu presenta dos formats: el de "ball folk" i el de "concert".

Els Elements

Ball folk d'arrel 

Les Violines

Les Violines es crea l'any 1996 amb la idea d'oferir una nova sonoritat en l'àmbit de la música tradicional. El seu objectiu és fer reviure l'alegria de les festes majors dels pobles pirinencs, en les que un sol violinista aconseguia animar a ballar a tot el poble. Actualment està format per Simone Lambregts, Núria Balcells, Coloma Bertran, Clara ribatallada i Maribel Moreno.

A més d'un repertori basat en temes dels antics violinistes dels Pirineus i d'altres músics de la tradició musical catalana, el grup s'obre a la música d'altres països i a composicions pròpies.

 

Una formació musical que va ser pionera en l'estil gypsy jazz al nostre país, amb temes de Django Reinhardt i algun de propi. Ara es presenten renovats amb Joan Ramon Puntí a la guitarra, Coloma Bertran al violí, Marc del Pino a l'acordió, Marc Casas al vibràfon, Pep Solà a la bateria i Jonathan Aldunate al contrabaix.

Gypsy jazz 

Djangologie

© 2019 Design by Coloma Bertran

Photografy by Mia Coll

Barcelona